VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Online overzicht tandartstarieven

Geplaatst op: 07-02-2012, 15:10:51

Het belooft een uitdagend jaar te worden. De waarde van je huis daalt, de benzineprijs bereikt een recordhoogte en ook tandartsen verhogen hun tarieven. De laatste tijd is er nogal wat ophef geweest over de verhoging van de tandartstarieven. De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) ontwikkelen nu echter een online overzicht om inzage te kunnen geven in de kosten voor een behandeling bij de tandarts.

Sinds 1 januari 2012 loopt een drie jaar durend experiment waarbij tandartsen hun eigen tarieven mogen bepalen. In dit nieuwe systeem zijn bepaalde tarieven en behandelingen samengevoegd onder één code wat het declaratiesysteem overzichtelijker maakt. Door het samenvoegen van de codes kan het lijken alsof de tarieven gestegen zijn. Dit valt echter wel mee aangezien het tarief nu inclusief verrichtingen zoals verdoving is.

Wanneer de vergelijkingssite online gaat, is nog niet bekend. Wel kun je op www.npcf.nl alvast bekijken of jouw eigen tandarts duurder is geworden.

Zie voor het hele artikel www.rendement.nl/bv van 7 februari 2012

Vorige pagina